Konka Ameliyatı

Konka Ameliyatı Nedir?

Burun eti anlamına gelen konka; burun yan duvarlarında yer almaktadır ve burun etleri yani konkalar damar açısından zengin olan yapılardır. Bir insanda 3 adet konka bulunmaktadır ve görevi; akciğere alınan havayı nemlendirmek, filtre etmek ve alınan havayı ısıtmaktır. Konkalar, nefes alışverişe burunu hazırlamaktadır ve konkalar yani burun etleri çeşitli sebeplerden dolayı büyüme gösterebilmektedir. Burun eti büyümesi çoğunlukla orta ve alt kısım bölgelerinde meydana gelmektedir ve burun eti; hamilelik, alerjik reaksiyonlar ve burun kemiği eğriliği nedenleri sonucunda ortaya çıkmaktadır. Bunların yanında birtakım ilaçlar, bazı enfeksiyonlar ve çevresel faktörler de burun eti büyümesine yol açabilmektedir. Burun eti büyümesi kişide bazı sorunları da beraberinde getirmektedir ve en çok problem yaratan durum kişide görülen burun tıkanıklığıdır. Burun eti büyümesi sorunu yaşayan hastalar derin nefes alıp vermekte ciddi sıkıntılar çekmektedir.

Konka Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Konka ameliyatı cerrahi bir tedavi yöntemidir ve lokal ya da genel anestezi eşliğinde yapılmaktadır. Konka ameliyatı iki farklı yöntemle yapılmaktadır ve ilki burun etinin tamamen çıkartılması, ikincisi ise burun eti alınmadan operasyonla burun etinin küçültülmesidir. Burun etinin tamamen alınması işlemi, operasyon sonrasında alınan havanın nemlendirilmesi, filtrelenmesi daha az olacağı için pek tercih edilmemektedir. Konka ameliyatında amaç; burun etinin lazer teknolojisi ile küçültülerek nefes alışverişini kolaylaştırmaktır. Burun eti küçültme ameliyatı lazer yöntemi ile yapılmaktadır ve tek seansta kesin ve olumlu sonuçlar alınmaktadır.

Konka ameliyatı ortalama 15-20 dakika gibi bir sürede tamamlanmaktadır ve işleme ek olarak başka girişimler de yapılacaksa operasyon süresi uzayabilmektedir. Burun eti büyümesi ameliyatı lazer yönteminin yanında radyofrekans yöntemi ile de uygulanmaktadır. Radyofrekans yöntemi ile büyüme yapan burun etleri küçültülmektedir. Radyofrekans yöntemi yani konka indirgeme; burun içine iğneye benzer bir alet ilerletilerek iğnelerin uç kısmında ısı oluşmaktadır ve ısı sınırlı alanda oluştuğu için diğer bölgelere herhangi bir hasar verilmemektedir. Lokal anestezi ile kolaylıkla uygulanan bu yöntem her iki konkaya yapıldığında 5-10 dakika içerisinde bitmektedir. Bu işlem sonrası öncelikle konkalar ödemleşerek şişmektedir ve 3 hafta sonrasında büzüşme başlayarak 1,5 ay sonunda büzüşme sona ermektedir. Bu operasyonla beraber burun bölgesinde kanama pek olmamakta ve yatış gerekmemektedir.

Konka Ameliyatı İyileşme Süreci

Konka ameliyatı iyileşme süreci kişiden kişiye göre değişmektedir. Konka ameliyatı cerrahi bir girişim olduğu için iyileşme süreci her hastada aynı olamamaktadır. Operasyon sonrası şişlik ve ödem olması beklenen bir durumdur ve kısa süre içerisinde kendiliğinden düzelmektedir. Konka ameliyatı sonrasındaki ilk 3 hafta burun bölgesinde kabuklanma meydana gelebilmektedir. Ameliyat sonrası hastalar daha dikkatli olmalı ve burun bölgesine gelebilecek olan darbelerden korunmalıdırlar.

Konka Ameliyatı Riskleri

Konka ameliyatı sonrası komplikasyonların gelişme olasılığı çok düşüktür ve kanama, enfeksiyon, burun içinde yapışıklık gibi komplike olaylar da nadiren görülmektedir.

Konka Ameliyatı Avantajları

Konka ameliyatı hastalara bazı avantajlar sağlamaktadır ve bunlar; nefes alışveriş kolaylaşmakta, hastanın burun anatomisi estetik görünmekte ve hastanın çektiği diğer tüm şikayetler yok olmaktadır. Burun eti büyümesi sorunu birçok yöntemle giderilmesi sonrası hastalar artık daha iyi bir yaşam sürmekte ve daha estetik bir burun yapısına sahip olmaktadırlar.

Konka Ameliyatı Fiyatları

Konka ameliyatı fiyatları; hastanın şikayetlerine ve operasyonun yapılacağı hastaneye göre belirlenmektedir. Burun eti büyümesi fiyatları, konka ameliyatı fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için sitemiz üzerinden bizimle irtibata geçebilirsiniz.