En Yaygın Burun Tipleri Nelerdir?
Burun tipleri, şekil ve boyuta göre geniş bir şekilde birkaç kategoriye ayrılabilir. En sık görülen burun tipleri kalkık burun, kemerli burun, düz burun, kalkık burun, kanca burundur.
Burun tipleri genel olarak kişinin genetik özelliklerini de yansıtmaktadır. Genel olarak belirli burun tipleri belirli coğrafyalarda bulunmaktadır. Bu aynı zamanda bölgenin de fiziksel karakterini yansıtmaktadır.
En Yaygın Burun Tipleri Nelerdir?
İnsan burnu, yüzün tanımlayıcı bir özelliğidir ve çeşitli şekil ve boyutlarda gelir. Bunlar arasında bazıları diğerlerinden daha yaygındır. En yaygın burun tipleri şunlardır:
Büyük Burun
Büyük burun, yüzün geri kalan özelliklerine göre daha büyük olan bir burnu tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Burnun büyüklüğü genetik, anatomi ve çevresel faktörler dahil olmak üzere çeşitli faktörler tarafından belirlenir. Büyük bir burun fark edilebilir olabilir ve kişinin benlik saygısını ve güvenini etkileyebilir.
Uzun Burun
Uzun bir burun, daha kısa bir buruna kıyasla yüzün aşağısına doğru uzanan bir burnu ifade eder. Uzun bir görünüme neden olabilecek şekil ve yapıda birçok farklı varyasyon olduğu için, belirli bir burun tipi olarak kabul edilmesi gerekmez. Uzun bir burun düz veya kavisli bir köprüye, sivri veya yuvarlak bir uca sahip olabilir ve tabanda dar veya geniş olabilir. Burun deliklerinin şekli ve boyutunda da farklılıklar olabilir.
Kısa Burun
Burnun uzunluğu, genetik ve yaşlanma ve yaralanma gibi çevresel faktörlerin bir kombinasyonu ile belirlenir. Kısa bir burun, yuvarlak veya sivri uçlu, düz veya kavisli bir köprü dahil olmak üzere çeşitli şekillere sahip olabilir ve tabanda genişliği değişebilir. Burun deliklerinin şekli ve boyutunda da farklılıklar olabilir.
Çıkık Burun
Çıkık burun, çok yaygın bir özelliktir ve birçok farklı etnik kökende bulunabilir. Burun yüzde çok belirgin olduğunda, kişinin kendini bilinçli hissetmesine veya utanmasına neden olabilir. Bu, özellikle daha küçük bir burnu tercih eden kültürlerde geçerlidir. Çıkıntılı bir burun, artan boyutu nedeniyle tıkanıklığa ve diğer sorunlara yol açabilen nefes almada zorluğa da neden olabilir.
Sarkık Burun
Sarkık burun, burnun ucunda aşağı doğru bir dönüş ile karakterize edilen bir yüz özelliğidir. Yaş, genetik ve güneşe maruz kalma gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Yaşlanma, burun sarkmasının en yaygın nedenlerinden biridir. Yaşlandıkça, cildinizdeki kollajen ve elastin burnun yapısını desteklemede daha az etkili hale gelir ve burnun sarkmasına neden olur.
Kemerli Burun
Kemerli bir burun, yüzden çıkıntı yapan kavisli, belirgin bir köprü ile karakterize edilen bir burun tipidir. Köprünün eğrisi tipik olarak kaş çizgisinden başlar ve burnun ucuna doğru ilerledikçe incelir. Bu tip burun, şiddeti değişkenlik gösterse de genellikle arzu edilen bir estetik olarak görülür. Daha belirgin bir kemer daha belirgin bir burun görünümü verebilirken, daha ince bir kemer daha doğal görünebilir.
Aşırı Kalkık Burun
Aşırı kalkık burun, burun köprüsünün anormal derecede yüksek olması ve doğal olmayan, kalkık bir şekle neden olması durumudur. Genellikle genetik olarak ortaya çıkar, ancak travma veya burun yaralanmasından da kaynaklanabilir.
Eğri Burun
Genellikle hafifçe yukarı doğru kıvrılan tanımlanmış bir ucu olan yuvarlak bir şekil ile karakterize edilirler. Eğimli burunlar, birçok farklı etnik kökene sahip insanlar arasında yaygındır.